Subiect: Cosplay

Daca vrei sa fii cosplay trebuie sa participi neaparat la concurs?

Re: Cosplay

JapaneseLover a scris:

Daca vrei sa fii cosplay trebuie sa participi neaparat la concurs?

Daca vrei sa faci cosplay, participarea la concurs e optionala.

Re: Cosplay

Reactive a scris:
JapaneseLover a scris:

Daca vrei sa fii cosplay trebuie sa participi neaparat la concurs?

Daca vrei sa faci cosplay, participarea la concurs e optionala.

Yay multumesc mult. *primul an la nijikon*

Re: Cosplay

Well, ca sa nu mai fac un alt topic intreb tot aici: in regulamentul de la cosplay spune ca ne putem inscrie la EuroCosplay 2014 daca implinim 18 ani pana in toamna anului 2014. Eu fac 18 ani fix in toamna anului 2014 (pe 8 noiembrie). Este ok sa ma inscriu si la EuroCosplay?

Re: Cosplay

Avand in vedere ca EuroCosplay 2014 va avea loc cel mai probabil prin Octombrie, daca nu faci 18 ani pana la data evenimentului din pacate nu poti participa.

Re: Cosplay

Buna! ^__^
Am si eu cateva intrebari legat de regulamentul pentru inscrierile de la concursul de Cosplay...

1.   Cand zice una sau mai multe poze cu personajul ales la Inscriere concurs Cosplay / Costume se refera sa arati personajul , nu pe tine facand cosplay ca si personajul ?

2.  Am auzit de la cineva, pentru forumlarul de inscriere trebuie sa trimiti pozele cand faci costumul pas cu pas?

Re: Cosplay

1 - Da, e vorba de personaj pentru ca juriul sa poata avea o referinta.

2 - Nu este neaparat nevoie, dar este recomandat sa pui si doua-trei poze cu costumul in lucru, din nou, pentru ca juriul sa isi poata face o idee mai buna despre cum a fost lucrat si sa iti poata pune intrebari mai la subiect

Re: Cosplay

"3.b: Vor fi admise costume din orice sursa atata timp cat sunt suficient de complexe/distincte incat sa fie demne de un concurs de cosplay. Costumele crossover (inspirate din mai multe personaje) vor fi admise, atata timp cat se incadreaza in reguli si se ofera juriului o explicatie detaliata a surselor la evaluare.
-
3.d: Costumatiile foarte simple (care se gasesc si in viata de zi cu zi, de personaje de genul L, Dr. Who,) vor fi admise in concursul de costume. Tineti seama insa ca veti fi dezavantajati de concurentii cu costume complexe si mult mai lucrate, iar acest lucru se va reflecta in punctaj. Articolul 3.a se aplica si in cazul acestor costume."

Care regula se aplica carui tip de concurs?(costume/reprezentatie)

Re: Cosplay

In general ambele reguli se aplica ambelor concursuri, dar la reprezentatii nu conteaza costumul atat de mult ca la... concursul de costume. Acolo jurizarea e mai relaxata la capitolul asta, contand mai mult calitatea generala a reprezentatiei. Dezavantajarea mentionata la punctul 3.d se refera in general la concursul de costume.

Re: Cosplay

Cum adica "iti pun intrebari"? Cei din juriu iti pun intrebari despre costum? Cum a fost lucrat? Sau cum...

Re: Cosplay

Da, fiecare participant va fi intrebat cateva lucruri despre personaj si mai ales despre costum, cum a fost confectionata piesa x, cusuta imbinarea y, despre accesoriul z si asa mai departe. In parte pentru a se evalua cat de cat gradul de efort ce a intrat in realizarea costumului, in parte pentru a se asigura ca nu ai lasat totul in seama croitorului si ai depus ceva munca la respectivul costum.

Re: Cosplay

Am o intrebare... Daca o persoana participa la concursul de Cosplay si ii este prea frica si are emotii etc, are voie sa aduca un sustinator de incredere acolo in culise? big_smile

Re: Cosplay

Buna, imi trebuie un răspuns cat de rapid va rog. Nu am 18 ani si stiu ca trebuie sa semneze un însoțitor major pt mine. Cand trebuie acesta sa semneze? Cand iau legitimatia? Pt ca nu ca putea sta cu mine in permanenta.
Multumesc.