Subiect: Concursul AMV Nijikon 2013

Anul acesta s-au adus foarte multe modificari regulilor. Si prin foarte multe modificari a se intelege s-a schimbat din cap pana in picioare modalitatea de evaluare a clipurilor. Noile reguli le puteti gasi aici si pentru inscrieri folositi formularul de pe site.

Discutati.

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Regulile mi se par extrem de bune in proportie de 90 %, si daca se si pun in aplicare, iese un concurs decent. Ar fi fost de preferat scurtarea termenului de vechime a unui amv pus in concurs. Ideal ar fi fost sa fie acceptate doar amv-uri noi, dar daca le a-ti o sansa si celor vechi, atunci sa aibe varsta de maximum 6 luni.
As avea 2 intrebari :
1. Minimul de amv lenght este de 40 de secunde ? I need a confirmation on this one, de obicei era un minut jumate, sau 2 minute.
2. Daca se foloseste ca muzica un opening de la acelasi anime ca-n footage-ul folosit, se descalifica ?

Asteptam cu nerabdare sa vedem si premiile pentru locurile 1-2-3  ^_^  Keep up the good work !

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Whoho, regurile sunt mai mult decat bune si se vede ca deja concursul are o anumita vechime si experienta in spate.
Intr-o oare care masura sunt dezamagita de deadline ul plasat oarecum mult prea devreme, gen parca si in alea 2 saptamani din 18 pana la Nijikon ar fi fost binecuvantate pentru schimbari si modifcari si AMV-uri magnifice in timp record smile)
Also, e uimitor ca s-a bagat o regula si pentru acceptare AMV urilor de genu 40 de secunde, desi imi pregatisem deja schita cu o melodie de aproape 3 minute  xD ah.

Asteptam noutati si mult succes la organizare~ :3

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Limita de durata e asa de mica pentru a putea intra in concurs si AMV-urile de tip fake trailer/reclama si-asa mai departe. Daca am fi tinut limita la 2-3 minute nu am fi putut acomoda genul acesta de clipuri. Oricum, un AMV nejustificat de scurt, care nu se incadreaza in categoriile de mai sus si doar profita de limita mica va fi evaluat ca atare si va fi penalizat.

5

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

@Manu George

1. Corect, durata minima a fost redusa la 40 de secunde. Motivul a fost postat mai sus.

2. Depinde in ce proportie sau mod este folosita. In cazul AMV-urilor de tip Trailer se poate merge pe o combinatie de muzica interna sau externa, altfel trebuie sa contina cel putin 70% muzica externa.

Pentru concursul de anul asta se va merge pe formula actuala, in legatura cu vechimea AMV-urilor. Posibil sa apara modificari pe viitor.

6 Editat de Manu George (23-09-2013 18:02:25)

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Nu-i Trailer, it's just an action one, I guess, cu openingul de la anime ca melodie. Adica pus de mine.... dar nu stiu, fiind opening la anime, daca se considera ca muzica interna sau externa, ca secventele folosite nu au sunetul propriu... in fine, il descalificati voi daca nu-i bun ^.^

7

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Am si eu o intrebare. Un amv poate primi 2 premii?de exemplu locul 1,2 sau 3 la best of nijikon si premiul pt cea mai buna sincronizare

8

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

@Manu George

Orice melodie care face parte din coloana sonora a sursei video (ca este vorba de un film, serie, etc.) se considera ca fiind interna.

@straw

Da, AMV-urile castigatoare la sectiunea Best of Nijikon pot fi premiate si pentru sincronizare sau realizare tehnica.

9

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

As dori sa intreb daca aceste 2 amv-uri respecta regula 6 sau s-ar considera ca au continut sexual grafic/nuditate excesiva?

http://www.youtube.com/watch?v=xLDDJBsdWG8
http://www.youtube.com/watch?v=gCZgAJbWHzE

10

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Primul AMV pare in regula, al doilea contine cateva scene mai dubioase si cel mai probabil nu va fi acceptat in concurs. Se poate edita daca doresti sa participi cu el, in rest este OK.

11

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

ICE a scris:

Primul AMV pare in regula, al doilea contine cateva scene mai dubioase si cel mai probabil nu va fi acceptat in concurs. Se poate edita daca doresti sa participi cu el, in rest este OK.

Multumesc mult pentru raspuns!

12

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Poate sa imi spuna cineva daca se pot face si parodii .. mai mult dialog decat muzica.. gen Evabriged a lui gigguk

http://www.youtube.com/watch?v=VJnureuZ6Ts

In reguli se mentioneza...
" • Dialoguri audio
Continutul audio al unui AMV trebuie sa fie in primul rand muzica. Prezenta dialogului nonmuzical excesiv poate duce la descalificare sau depunctare in cazul jurizarii interne, dupa cum
considera juriul sau coordonatorul concursului. Exceptie de la aceasta regula fac videoclipurile de
tip Trailer sau Parodie. "
   ...si vreau sa stiu daca se poate face un astfel de video fara a fi descalificat ..

13 Editat de lokkiclu (29-09-2013 12:37:18)

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Salut! Am o întrebare legată de regula 11: Cât de "legale" sunt considerate AMV-urile având în vedere faptul că se câștigă premii de pe urma lor? Intră sub legea aceea de fair use în Romania (dacă avem măcar așa ceva aici lol)? Cu alte cuvinte, risc să fiu acuzată de copyright infringement dacă trimit videoclipuri în concurs?

Mulțumesc! big_smile

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Am o intrebare in legatura cu regula 6 - ce este considerat excesiv in cazurile acelea? Spre exemplu, titanii din Shingeki no Kyojin sunt nuzi dar nu au ceva indecent. As fi descalificata daca AMV-ul meu ar avea asemenea continut?

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

lokkiclu a scris:

Salut! Am o întrebare legată de regula 11: Cât de "legale" sunt considerate AMV-urile având în vedere faptul că se câștigă premii de pe urma lor? Intră sub legea aceea de fair use în Romania (dacă avem măcar așa ceva aici lol)? Cu alte cuvinte, risc să fiu acuzată de copyright infrigement dacă trimit videoclipuri în concurs?

Mulțumesc! big_smile

N-ai griji, peste tot in lume sunt concursuri amv care dau premii si nimeni n-are treaba. Si-n Romania, de vreo 5 ani se tot fac concursuri si nimeni n-a fost acuzat de nimic.

16

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

@GabbyT

Videoclipurile de tip Parodie sunt acceptate in concurs, dar trebuie sa contina macar un minim de parte audio muzicala. Se pastreaza regula ca si in cazul AMV-urilor de tip Trailer, unde se poate merge pe o combinatie de dialog si muzica. In ambele cazuri este permisa folosirea dialogului ca sursa audio principala, in masura in care materialul final mai poate fi considerat un AMV.

@lokkiclu

Regula 11 a fost introdusa mai mult ca masura de siguranta pentru organizatori, AMV-urile participante fiind gazduite temporar pe pagina de internet a conventiei. In general este foarte improbabil sa apara astfel de probleme, dar acolo unde apar se rezolva prin elimineara continutului de pe platforma de distributie. Problema de legalitate sta oricum undeva la mijloc, astfel de materiale audio-video fiind vazute intr-o lumina negativa dar tolerate.

@TheMonochromeDream

Din cate imi pot da eu seama pare in regula, dar depinde de continutul grafic final al AMV-ului.

17 Editat de lokkiclu (29-09-2013 19:28:01)

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Mulțumesc mult pentru răspunsuri. smile

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Buna ziua ! Am citit regulamentul insa as dori sa stiu daca pot participa cu un AMV de 209 MB , deoarece daca ii mai reduc calitatea va fi descalificat din cauza calitatii proaste . Va multumesc !

19

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Limita de 150MB este obligatorie si nu se poate face exceptie pentru un AMV sau altul. Oricum, in mod normal e suficient pentru un material video 1080p cu o durata de 5 minute. Daca nu reusesti sa te incadrezi in limita asta cel mai probabil nu folosesti codecurile corecte, sau encodezi la un bitrate mult prea mare. Un model bun ar fi acest clip la care s-a folosit compresie MPEG4 / 3000kbps bitrate, desi mergea folosit un bitrate chiar ceva mai mare (3500+ kbps). Dupa cum se observa, 150MB sunt suficienti pentru majoritatea materialelor FULL HD - 1080p.

20

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Doresc o ultima confirmare :
Format .wmv nu se accepta si format .mp4 se accepta ?

21

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Se confirma. Fisierele video de tip WMV nu sunt acceptate, MP4 este OK.

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Probabil voi pune o intrebare prosteasca, dar as vrea sa fiu sigura ca totul e ok pentru a nu ma trezi cu AMV-ul respins. Pe partea de credits, cu o durata de aproximativ 9 secunde, am folosit o melodie din soundtrack-ul sursei video. Este in regula? Nu are absolut nicio legatura cu AMV-ul in sine, care se foloseste de muzica externa.

23

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

In astfel de cazuri nu sunt probleme, poti sa folosesti orice melodie doresti din coloana sonora.

24 Editat de Quartz (02-10-2013 20:50:35)

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

In cazul in care ne inscriem cu un AMV ce nu respecta unele reguli,vom fi anuntati pe forum ce trebuie modificat/sters, inainte de deadline?

25

Re: Concursul AMV Nijikon 2013

Materialele trimise vor fi verificate dupa inchiderea inscrierilor, eliminarile fiind mai apoi publicate pe forum. Pana in acel moment nu se mai fac alte verificari suplimentare, deci nu se poate anunta daca un AMV respecta sau nu regulamentul de participare. La concursurile din anii trecuti regulamentul permitea acest lucru, dar acum nu mai este posibil. Intr-o anumita masura se poate discuta aici pe forum in cazul in care aveti diverse intrebari sau nelamuriri. Tineti cont totusi ca este de datoria voastra sa cunoasteti si respectati regulamentul de participare, nu doar a noastra.