Revin cu un al doilea mesaj, caci as fi vrut sa scriu mai multe aseara despre cateva din AMV-urile din concurs, dar la ora aceea nu prea eram in stare. Si, din moment ce Chemix tot a deschis discutia, why not?
Intai, sunt trei AMV-uri care nu sunt genul meu, dar a caror valoare este cat se poate de clara in ochii mei: Are Ya Ready 4 da Ruffneck Bass (locul 2 - Best of Nijikon 2013), Storm (locul 3 - Best of Nijikon 2013) si Yamato Project (locul 6 - Mentiune). Guys, you're awesome, congrats! *bows* I feel humbled to be in there alongside all of you.
Apoi, nu pot sa nu zic nimic de Another Trailer (locul 5 - Cea mai buna sincronizare). So creepy and so, so good. Iubesc "Another", mi-a placut sa vad ceva cu el. Good job!
Puppets (locul 17) m-a surprins foarte placut. "Eve no jikan" e printre preferatele mele si ti-a iesit ceva foarte interesant. M-ai facut sa vreau sa il revad 
Cannibalistic Desire - Shingeki no Kyojin AMV (locul 19) imi da si acum fiori pe sira spinarii. Recunosc ca prima data n-am putut sa il vad tot, dar la proiectie a trebuit. Nu cred ca ma voi uita vreodata la anime, oricat de bun si de aclamat ar fi, feels like too much for me. However, I'm in awe of your song choice. Atat de frumoasa si de potrivita. Really good storytelling there.
Cred ca AnimeCeption (locul 22) a starnit cele mai puternice reactii la proiectie si pe buna dreptate. Aveti idei bune, dar cred ca mai este nevoie de putin exercitiu si cizelare a stilului. Iar aici ma refer la lip-synching (se vede ca s-a incercat, dar mai trebuie lucrat), alegerea si folosirea font-urilor (something sans serif is good, but the size and the shadow don't make it look very pro), felul cum scrieti (prin unele locuri cu diacritice, alteori fara, plus ca apare spatiu inaintea semnelor de punctuatie - sorry, defect profesional de redactor si corector, nu pot sa nu le vad), utilizarea surselor video de calitati si aspect ratio diferite (un exemplu ar fi cele din Pokemon care sunt "turtite" de la 4:3 la 16:9). Aaanyway, all these aside, you cracked up the whole room. Partea mea preferata e cea cu "Banana", am inceput sa si fredonez la proiectie
Si am lasat la final acele AMV-uri care mi-au mers la suflet, indiferent de locul obtinut. Road of memories (locul 4 - Mentiune) are o idee draguta si transmite atat de multe, chiar si pe o melodie fara cuvinte. Collide with the sky (locul 10) mi-a atras atentia pentru ca melodia imi place foarte mult, iar rezultatul e frumos, atinge o coarda sensibila acolo undeva. Really lovely. It rains with LOVE AMV (locul 24), chiar daca nu e asa sus in clasament, mi-a placut pentru ca mesajul versurilor se potriveste extrem de bine cu povestea. Ai cam exagerat la contrast, though, iar combinatia de font-uri nu e prea reusita - you should keep it simple.
That's about it. Congrats again to everybody! Keep on working harder and harder